Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

майбутня церква на вул. Пасічній

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 12 лютого 2021, 13:50

На Пасічній у Львові зведуть нову церкву

майбутня церква на вул. Пасічній

Виконком дозволив релігійній громаді ПЦУ збудувати церкву навпроти будинку № 169 на вул. Пасічній.

Сьогодні, 12 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво релігійною громадою ПЦУ парафії святої великомучениці Катерини у Сихівському районі Львова церкви, каплиці та дзвіниці на земельній ділянці релігійної громади ПЦУ парафії святої великомучениці Катерини у Сихівському районі Львова на вул. Пасічній (навпроти будинку № 169) у м. Львові.

Церкву зведуть на земельній ділянці, площею 0,1025 га, що перебуває у комунальній власності й призначена для будівництва і обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

Висота церкви становитиме: дзвіниця – 21,75 метрів, купол церкви – 17,15 метрів, церква – 13,45 метрів та каплиця – 4,50 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 30%.

Як заявив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, управління архітектури та урбаністики міськради за дорученням релігійної громади ПЦУ має оголосити відкритий всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію будівництва цієї церкви.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Г-6 – територія
об’єктів громадського призначення відповідно до детального плану території у межах вул. Зеленої, вул. Пасічної, вул. Пирогівки, вулиці проектованої 4.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.