Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Фурманська, 14

google.com.ua

П'ятниця, 12 лютого 2021, 15:05

Старий будинок у центрі Львова переобладнають під магазин

вул. Фурманська, 14

Виконком Львівської міської ради дозволив облаштувати магазин у будинку на вул. Фурманській, 14.

Сьогодні, 12 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реконструкцію Остапом Грицишиним з переплануванням квартири № 8 під магазин з відновленням входу на місці існуючого віконного отвору на вул. Фурманській, 14 у м. Львові.

Квартира, яку переобладнають під магазин, розміщена на першому поверсі 3-поверхового будинку, який знаходиться у межах історичного ареалу міста у Галицькому районі. Будтнок не є пам'яткою архітектури, однак за Польщі тут працювала кондитерська Берга, а від часів незалежності тут знаходився магазин навчальної іноземної літератури.

Як заявив головний архітектор міста Антон Коломєйцев, управління історичного середовища Львівської міської ради надало дозвіл на перепланування квартири та пробиття дверей у стіні фасаду будинку. Він пояснив, що раніше на цьому місці були двері, проте забудовники мають врахувати вимоги збереження традиційного історичного середовища міста. 

Згідно із містобудівною документацією, у приміщення облаштують два торгових зали та санвузол.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.