Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

електропостачання

П'ятниця, 12 лютого 2021, 16:58

У січні на Львівщині значно зросли ціни на світло

електропостачання

У січні, порівняно з груднем, на 36,6% зросли тарифи на електроенергію.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, за місяць споживчі ціни у Львівській області підвищились на 1,1% (в Україні – на 1,3%). Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у січні цього року підвищилися на 1,1%.

У житлово-комунальній сфері збільшилися тарифи на електроенергію – на 36,6%. Вартість послуг водопостачання зросла на 8,8%, каналізації – на 8,6%, утримання будинків та прибудинкових територій – на 3,4%. Разом з тим, тарифи на газ природний знизилися на 9,9%.

Матеріали для утримання і ремонту житла подешевшали на 1,3%.

У сфері зв‘язку збільшилася вартість послуг міжміського та місцевого телефонного зв’язку – на 11,2% та 9,5% відповідно, плата за користування мережею Інтернет – на 2,4%. Разом з тим, мобільні телефони подешевшали на 2,3%.

Вартість утримання та виховання дітей у дошкільних закладах збільшилася на
7,2%. Одяг і взуття подешевшали на 2,4%.

У сфері транспорту на 1,4% подорожчали паливо та мастила. Вартість перевезень авіаційним пасажирським транспортом збільшилася на 2,7%, проїзду у приміському автобусі – на 3%, у міжміському автобусі – на 1,7%. Ціни на автомобілі підвищилися на 0,3%.

Нагадаємо, у грудні минулого року, порівняно з листопадом, на 2,3% подорожчали паливо та мастила.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.