Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

залізничні перевезення

Середа, 17 лютого 2021, 14:17

Термінал у Медиці переобладнають під інтермодальний маршрут Туреччина-Україна-Польща

залізничні перевезення

У Польщі завершується підготовка до запуску інтермодальних перевезень за маршрутом Туреччина-Україна-Польща.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

Польська компанія PKP Cargo Connect, що входить до групи PKP Cargo, веде переговори про запуск інтермодальних перевезень в Україні з використанням перевантаження на терміналі в пункті пропуску Шегині – Медиці. Загалом планують запустити інтермодальні перевезення за маршрутом Туреччина-Україна-Польща.

"PKP Cargo Connect, що має мережу контейнерних терміналів, здатна реалізувати весь логістичний ланцюжок, і в цьому проекті ключовим є термінал в "Медиці", площею 13 га, з великим складом і шляхами з шириною колії 1520 мм, яка використовується в Україні і шириною 1435 мм, яка використовується в Польщі і Західній Європі", – заявляють в компанії.

Також в PKP Cargo додали, що з цієї причини "Медика" стане ключовою ланкою в інтермодальних перевезеннях в центральному коридорі "Нового Шовкового шляху".

"На терміналі в Медиці ми спеціалізуємося на перевалці металопродукції, штучних вантажів і керамічних виробів. Компанія може перевантажувати контейнери, які повинні з'явитися найближчим часом, завдяки новим інтермодальним лініям з Китаю через Україну. Крім переговорів з потенційними замовниками з Китаю, ми знаходимося на стадії переговорів з українським партнером "ЦТС Ліски", але вже сьогодні ми бачимо потенціал переходу на пункт пропуску "Медика"", – пояснив член правління PKP Cargo Connect з оперативних питань Вітольд Штробель.

У словами компанії, відкриття регулярного залізничного сполучення з Україною і Туреччиною збільшить стратегічне значення пункту пропуску "Медика" на транспортній карті Польщі та Європи.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" повідомляла про свою участь у проекті, зокрема про плани з розвитку интермодального маршруту Туреччина-Україна-Польща.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.