Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лікарня Львівської залізниці

railway.lviv.ua

Четвер, 18 лютого 2021, 12:00

Медики і залізничники виступили проти закриття дитячої поліклініки у лікарні Львівської залізниці

Лікарня Львівської залізниці

Укрзалізниця планує скоротити 214 працівників та ліквідувати дитяче поліклінічне відділення у лікарні Львівської залізниці.

Працівники Дитячого поліклінічного відділення Клінічної лікарні Львівської залізниці звернулися до голови правління АТ "Укрзалізниця" Володимира Жмака з проханням не ліквідовувати дитяче поліклінічне відділення лікарні.

Як йдеться у листі, 11 лютого цього року на нараді у гендиректора Клінічної лікарні Львівської залізниці їх повідомили про скорочення в лікарні 214 штатних посад, а також повну ліквідацію дитячого поліклінічного відділення.

"Намір Центру охорони здоров'я АГ "Укрзалізниця" закрити Дитяче поліклінічне відділення грубо порушує ст. 49 Конституції України, відповідно до якої існуюча мережа державних і комунальних закладів охорони здоров'я не може бути скорочена. Окрім цього рішення про ліквідацію Дитячого поліклінічного відділення також суперечить частині третій етапі 16 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я", якою також передбачено, що існуюча мережа державних і комунальних закладів охорони здоров'я не може бути скорочена" – наголошують медики.

Проти закриття дитячого відділення лікарні виступили також і працівники Львівської залізниці, які надіслали звернення гендиректору ЛКЛ ЗТ філія "ЦОЗ" АТ "Укрзалізниці" Володимиру Рижковському.

"Вважаємо ліквідацію дитячого поліклінічного відділення недоречним та таким, що порушує наше право передбаченого вище коментованими нормами чинного законодавства вільного волевиявлення щодо вибору лікарів, для медичного обслуговування наших дітей, саме даного дитячого поліклінічного відділення. Рішення про ліквідацію вищевказаної дитячої поліклінічного відділення є також не конституційним, оскільки суперечить положенням ч. 2 ст. 49 Конституції України" – йдеться у зверненні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.