Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 18 лютого 2021, 14:25

Облрада передбачила кошти на програму соцпідтримки мешканців Львівщини у 2021 році

Львівська облрада

Львівські депутати затвердили програму соцпідтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021-2025 роки.

Сьогодні, 17 лютого, на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили комплексну програму соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021-2025 роки. "За" проголосували 67 депутатів.

Як йдеться у документі, програма передбачає реалізацію низки заходів, скерованих на зниження рівня бідності та покращення життя, матеріальних умов малозабезпечених сімей, одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, а також збереження пріоритетних напрямів соцзахисту населення, які дозволяють приділити більше уваги та підтримки найбільш соціально вразливих мешканців області.

Зокрема, це: 

 - надання одноразової допомоги на придбання навчального приладдя дітям із багатодітних малозабезпечених сімей;

- надання одноразової допомоги потерпілим та родинам загиблих (померлих) внаслідок надзвичайних ситуацій;

- надання одноразової допомоги сім’ям загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі;

- фінансова підтримка громадських і благодійних організацій, діяльність яких спрямована на вирішення гострих соціальних проблем області;

- компенсація пільгового перевезення окремих категорій громадян транспортом загального користування, автомобільним та залізничним транспортом;

- придбання житла для осіб, постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи (віднесених до категорії 1), на умовах співфінансування;

- заходи із впровадження електронної соціальної картки мешканця Львівщини (е-квитка).

Загальне фінансування цієї програми у 2021 році становить 62 100,74 тис грн з обласного бюджету. Із них передбачено виділити по 1 500 тис грн на компенсація пільгового проїзду окремих мешканців області  залізничним та автомобільним транспортом.

Право на пільговий проїзд автобусами області мають 261 тисяч осіб, а компансацію за їх перевезення у цьому році отримають 43 підприємства, які займаються пасажирськими перевезеннями. Загалом же у Львівській області функціонує 718 приміських та міжміських маршрути, на яких працює 2011 автобусів.

Крім цього, у програмі передбачено виділити 1583,1 тис грн для надання одноразової допомоги на придбання навчального приладдя дітям із багатодітних малозабезпечених сімей, а 25375,24 тис грн становитиме виплата допомоги реабілітованим, ветеранам Української Повстанської Армії, вдовам чи вдівцям політв’язнів та ветеранів УПА.

Зазначимо, станом на 1 січня цього року у області проживали 15 385 малозабезпечених сімей, 36 185 осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю, 7 790 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 11 065 ветеранів УПА та реабілітованих.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.