Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

П'ятниця, 19 лютого 2021, 15:22

Цьогоріч на освіту Львівщини передбачили більше 30 мільйонів

школа на Львівщині

Львівські депутати затвердили програму розвитку освіти Львівщини на 32,3 млн грн.

Вчора, 18 лютого, на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили програму розвитку освіти Львівської області на 2021-2025 роки. "За" проголосували 49 депутатів.

Як йдеться у документі, цьогоріч на освіту у області передбачено виділити 32,3 млн грн з бюджету Львівщини. Програма охоплює такі напрями: дошкільну освіту, загальну середню освіту, спеціальну та спеціалізовану освіту, позашкілля, профтехосвіту та фахову передвищу освіту, вищу освіту та науку, педагогічну освіту.

Вперше впроваджуватиметься проект створення електронної платформи та налагодження співпраці з українськими школами за кордоном, вперше за останні 10 років особлива увага приділяється закладам позашкілля: розвиток еколого-натуралістичного центру, інновації та стартапи для старшокласників, нові проєкти малої академії наук тощо. Для підвищення рівня читацької грамотності й мотивації школярів до читання книжок планують впровадити спеціальну інформаційно-ігрову електронну платформу.

Крім цього, у програмі вказано, що в наступні 10 років, згідно із аналізом демографічної ситуації в регіоні, відбуватиметься:

- поступове зменшення дітей дошкільного та молодшого шкільного віку –скорочення потреби місць у закладах дошкільної освіти та щорічне зменшення кількості першокласників;

- активізація процесу урбанізації (за 19 років, що минули від останнього перепису, міське населення області зменшилось лише на 1,4%, тоді як сільських жителів стало менше на 7,9%).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.