Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 24 лютого 2021, 11:50

Облрада Львівщини звернулася до Зеленського через вирок Стерненку

Львівська облрада

Львівська облрада направила звернення до Володимира Зеленського щодо обвинувального вироку у справі Сергія Стерненка.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Вчора, 23 лютого, львівські депутати ухвалили звернення до Президента України, Генерального прокурора України, Верховної Ради України та уповноваженої Верховної Ради України з прав людини щодо обвинувального вироку у справі одеського активіста та блогера Сергія Стерненка.

"Ми, депутати Львівської обласної ради, стурбовані обвинувальним вироком у справі Сергія Стерненка – українського громадського діяча та правника, активного учасника Революції Гідності, який відомий своєю активною українською позицією. Ми вважаємо несправедливим і необґрунтованим вирок Приморського районного суду м. Одеси, на підставі якого відправлено за ґрати українського активіста Сергія Стерненка на 7 років і 3 місяці за обвинуваченням у викраденні людини.

Обвинувальний акт базувався на свідченнях керівника Одеського відділення проросійської партії "Родіна" Сергія Щербича. Це чергова демонстрація того, що судова система в Україні перетворилася на знаряддя тиску та усунення незручних для влади людей" – йдеться у тексті звернення.

Депутати вимагають забезпечити об'єктивний та неупереджений розгляд справи Сергія Стерненка апеляційною інстанцією.

Нагадаємо, вчора одеський суд у справі викрадення і катування людини призначив екс-лідеру одеського "Правого сектора" Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Стерненко заявив, що вважає рішення суду політично вмотивованим, а вчора ввечері у Києві, Одесі, Харкові та у Львові на Площі Ринок розпочалася акція на його підтримку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.