Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

Четвер, 25 лютого 2021, 11:50

Львівські депутати засудили вирок Стерненку і звернулася до Зеленського

сесія Львівської міськради

Депутати міськради звернулися до Володимира Зеленського з проханням забезпечити неупереджений розгляд справи Стерненка у апеляційному суді.

Сьогодні, 25 лютого, на сесії Львівської міської ради депутат від "Європейської Солідарності" Володимир Марусяк зачитав звернення депутатів міськради до президента, Верховної Ради, уповноваженої Верховної Ради України з прав людини щодо обвинувального вироку у справі одеського активіста та блогера Сергія Стерненка.

Депутати засуджують політичні переслідування та вимагають забезпечити об'єктивний та неупереджений розгляд справи Стерненка у апеляційному суді.

"Відкрите і неупереджене розслідування цієї резонансної справи забезпечило б відновлення довіри громадськості і стало б логічним продовженням процесу реформування судової та правоохоронної системи. Ця справа яскраво демонструє наявність в Україні політичного переслідування" – йдеться у тексті звернення.

Нагадаємо, 23 лютого одеський суд у справі викрадення і катування людини призначив екс-лідеру одеського "Правого сектора" Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Стерненко заявив, що вважає рішення суду політично вмотивованим, а вчора ввечері у Києві, Одесі, Харкові та у Львові на Площі Ринок розпочалася акція на його підтримку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.