Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Піпа

Понеділок, 1 березня 2021, 10:38

Львівські нардепи з Голосу засудили рішення партії із створення меморіалу Голокосту за російські кошти

Наталія Піпа

Нардепи виступили рішення політради "Голосу" щодо підтримки рішення із виділення землі "Фонду пам'яті "Бабин яр" для стврення меморіалу за кошти російських олігархів.

Про це повідомив співпрезидент Асоціації єврейських організацій та общин (Ваад) України Йосиф Зісельс на своїй сторнці у Фейсбуці.

Народні депутати з Львівщини від партії "Голос" Галина Васильченко, Роман Лозинський, Наталія Піпа та Ярослав Юрчишин підписалися під заявою, у якій засудили рішення політради фракції "Голос" щодо підтримки партією рішення Київської міської ради із передачі Благодійній організаці "Фонд пам'яті "Бабин яр" в оренду земельної ділянки для будівництва меморіалу.

"Ми, народні депутати України політичної партії та фракції "Голос", більшість з яких є членами партії, висловлюємо глибоке обурення щодо рішення керівництва партії в зв’язку з нашою принциповою позицією щодо неприпустимості реалізації̈ цього проєкту з залученням грошей держави-агресора. Ми вважаємо неприпустимим, щоб російськими грошима фінансувалися будь-які проєкти в Україні, в той час, коли на сході триває російсько-українська війна. Переказ української історії вустами росіян та за рахунок грошей російських олігархів є неприйнятним" – йдеться у заяві.

Депутати наголошують, що ініціатором проекту цього меморіалу має бути держава, а не російські фінансово-промислові групи.

"Ми усвідомлюємо, що такий крок був би неможливим без активного втручання Кіри Рудик як голови партії, яка одночасно з посадою голови партії поєднує посаду голови київського осередку партії, і від імені якої депутати київради одержали позицію з рекомендацією голосували "за" проект. Вважаємо, що така позиція є зрадою інтересів нашого виборця" – йдеться у тесті.

Нардепи вимагають відкликати позицію "Голосу" щодо підтримки під час голосування проекту рішення щодо передачі блогодійній організації додаткової земельної ділянки в оренду та внести зміни до статуту Партії і положення про фракцію, де чітко прописати санкції за порушення червоних ліній її, включно з керівництвом, до 31 березня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.