Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Винниківський ринок

google.com.ua

Вівторок, 2 березня 2021, 11:01

Дочка Козловського пропонує Садовому 18 мільйонів за два львівські ринки

Винниківський ринок

ТзОВ "Дари Львівщини" готові сплатити до бюджету Львова 18 млн грн за ринки "Винниківський" та "Підзамче".

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

ТзОВ "Дари Львівщини", власницею якого є донька депутата Львівської обласної ради від "Європейської Солідарності" Григорія Козловського Софія Максимець, направило заяву до Львівської міської ради з пропозицією укласти мирову угоду в межах розгляду судової справи про витребування майна, скасування державної реєстрації права власності та визнання недійсним договорів іпотеки щодо львівських ринків "Винниківський" та "Підзамче".

Як заявила керівниця юридичного департаменту міськради Гелена Пайонкевич, зараз триває низка судових спорів між Львівською міською радою та ТзОВ "Дари Львівщини" щодо права власності на ринки.

"Ринки були передані у власність громаді рішенням облвиконкому Львівської обласної ради. Ми отримали разом з ринками підприємство, яке обслуговувало ці ринки. В кінцевому результаті це підприємство "Екоплід" було реорганізоване в ТзОВ "Дари Львівщини". Спірна ситуація щодо власника ринків виникла в тому числі і у зв’язку з недосконалістю тогочасного законодавства щодо власності на нерухоме майно. Міська рада судиться з теперішнім формальним власником цих ринків, оскільки ними було оформлено право власності на майно, а позиція Львівської міської ради полягає в тому, що безпосередньо об'єкти нерухомого майна не передавалися" – пояснила Гелена Пайонкевич.

За її словами, власники ТзОВ "Дари Львівщини" запропонували міськраді сплатити 18 млн грн до бюджету Львова, натомість місто має відмовитися від ринків "Винниківський" та "Підзамче".

"Основні істотні умови цієї угоди полягають в тому, що місто відмовляється від претензій і визнає право власності на цих два об'єкти, а взамін, місту компенсують вартість цього майна на суму 18 млн грн, і також відмовляються від будь-яких подальших претензій і судових спорів. Відповідно, юридичний департамент підготував проект ухвали, який оприлюднено та винесено на розгляд сесії міської ради", – додала Гелена Пайонкевич.

Додамо, влітку 2020 року, за інформацією видання "Наші гроші. Львів", Софія Максимець стала власницею двох львівських ринків – "Винниківського" (вул. Личаківська, 51) та "Підзамче" (вул. Хмельницького, 120). Ці ринки орендувало ТОВ "Дари Львівщини", власницею якого з літа 2019 року стала Софія Максимець. У результаті зміни власників цього підприємства, територія і майно ринків з комунальної власності перейшли у приватну, зокрема, у власність доньки Козловського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.