Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

інвестиції у Львівщину

Четвер, 4 березня 2021, 17:14

Іноземні інвестори вкладуть більше сім мільйонів доларів у новий завод на Золочівщині

інвестиції у Львівщину

У Глинянах збудують завод з переробки картоплі.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

Компанія "Централ Плейнс Груп Україна", яку заснувала група іноземних інвесторів – аграріїв з Великобританії та Фінляндії, планує збудувати у Глинянах Золочівського району завод із безвідходної переробки картоплі.

Підприємство розташоване у Великосілках Кам’янка-Бузького району і займається вирощуванням високоякісної картоплі столових та чіпсових сортів у Кам’янка-Бузькому та Самбірському районах на загальній площі 700 гектарів. У компанії вже створено 49 робочих місць.

"Ми маємо намір збудувати у Глинянах Золочівського району завод із безвідходної переробки картоплі, зокрема у крохмаль. Вартість будівництва близько 7 млн доларів. На підприємстві хочемо створити близько 50 робочих місць. Плануємо переробляти 40-50 тисяч тонн картоплі в рік. Ми плануємо налагодити співпрацю з місцевими фермерами та побудувати ефективний процес вирощування та поставки сировини до заводу", – пояснив представник фінського інвестиційного фонду Олег Дрінь.

За його словами,  торік підприємство збудувало картоплесховище із холодильним обладнанням. Потужність сховища – 11 тисяч тонн картоплі. Цього року працюють над будівництвом ІІ черги картоплесховища такою ж потужністю. Окрім того, планують збільшити площу вирощування картоплі.

Нагадаємо, Львівська ОДА розробила програму розвитку Львівської області на 2021-2023 роки згідно із якою за три роки у область планують залучити не менше 50 млн доларів прямих іноземних інвестицій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.