Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

П'ятниця, 12 березня 2021, 12:43

Львівщина піднялася на три сходинки у рейтингу прозорості областей України

Львівщина

Львів та Львівщина не увійшли у п'ятірку найпрозоріших міст та регіонів України, однак область піднялася з 12 до 9 позиції, порівняно з 2019 роком.

Ще 10 березня експерти Міжнародного центру перспективних досліджень на сайті "Прозорість та фінансове здоров'я 50 найбільших міст та 24 регіонів" оприлюднили результати рейтингу прозорості міст та областей України у 2020 році.

Лідерами рейтингу стали Рівненська, Вінницька, Хмельницька області, а також міста Вінниця, Хмельницький і Сєвєродонецьк. Натомість Львівська область опинилася на 9 місці, набравши 64%, а Львів – на 13 місці із 84%.

Загалом для складання рейтингу було враховано 67 показників прозорості, складовими яких є прозорість інформаційної політики, складання бюджету, державних закупівель, розпорядження майном, соціальних послуг, кадрової політики, професійної етики тощо.

Найнижчі результати у Львівщини в категорії "розпоряджання майном" – 33%, "участь громадян" – 31%. Найвищий показник у 93% область отримала за "складання бюджету".

Порявняно із 2019 роком, область піднялася у цьому рейтингу на три сходинки – тоді Львівщина займала 12 місце із загальною регіональною прозорістю у 58%.

Щодо Львова, то, порівняно із 2019 роком, місто опустилося на 4 позиції: із 9 місця (87%) на 13 місце (84%).

Прозорість інформаційної політики Львівської міської ради становила 63%, складання бюджету – 93%, державні закупівлі – 100%, розпорядження майном – 75%, соціальні послуги – 93%, кадрова політика – 80%, професійна етика та конфлікт інтересів – 72%, участь громадян – 79%, тощо.

Також серед міст Львівської області у цей рейтинг увійшов Дрогнобч. Місто опинилося на 24 місці із 73%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.