Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

конвертаційний центр

lviv.gp.gov.ua

Понеділок, 15 березня 2021, 13:06

У Львові викрили конвертаційний центр з оборотом майже 2 мільярди гривень

конвертаційний центр

Правоохоронці вилучили 5 млн грн готівки, 102 печатки, комп’ютерну техніку та "чорнову бухгалтерію".

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Правоохороці у Львові викрили конвертаційний центр, загальний оборот якого у 2019-2020 років становив близько 1,7 млрд грн. 

"Ряд пов'язаних підприємств, шляхом проведення імпортних операцій з придбання продовольчих товарів, формували податковий кредит, при цьому реалізовуючи їх за готівку без фактичного відображення в податковому та бухгалтерському обліках. У подальшому, через підробку фінансово-господарської документації, відображалася "безтоварна" реалізація ввезеного товару та безпідставно формувався податковий кредит для "ризикових" суб’єктів господарської діяльності" – наголосили у прокуратурі.

У офісах, які входили до складу конвертаційного центру, провели обшуки та вилучили 5 млн грн готівки, 102 печатки юридичних осіб, комп’ютерну техніку та "чорнову бухгалтерію".

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 15 000 до 25 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.