Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 17 березня 2021, 12:07

Галицькому академічному хорі планують надати статус національного

Львівська облрада

Львівські депутати звернулися Мінкультури з проханням надати Галицькому академічному камерному хору статус національного.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, 16 березня, на сесії Львівської облради депутати направили звернення до Міністерства культури та інформаційної політики з проханням надати КЗ ЛОР "Галицький академічний камерний хор" статусу національного.

Як наголошують депутати, Галицький академічний камерний хор створили у 2003 році на базі академічного хору "Львівської політехніки" з ініціативи народного артиста України Василя Яциняка. У 1991 році тоді ще академічний хор "Львівської політехніки" здійснював концертне турне по Італії на запрошення Української Папської колегії святого Йосафата в Римі.

"Хор брав участь у прямій трансляції Служби Божої на "Радіо Ватикан" та записі у Ватиканській радіостудії Святої Літургії Івана Золотоустого українською мовою, а також світської музики та народнопісенних програм. Галицький камерний академічний хор неодноразово брав участь у міжнародних хорових конкурсах та фестивалях.

Враховуючи вищевикладене, ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємося до Міністерства культури та інформаційної політики України з проханням ініціювати перед Президентом України питання про надання комунальному закладові Львівської обласної ради "Галицький академічний камерний хор" статусу національного" – йдеться у зверненні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.