Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

партія "Голос"

Вівторок, 23 березня 2021, 10:26

Двох львівських нардепів планують виключити з Голосу

партія "Голос"

Ярослава Юрчишина і Романа Лозинського можуть виключити із партії "Голос" через направлення до КСУ закону про призначення і звільнення з посад директорів НАБУ та ДБР.

Про це повідомляє Українська правда.

Як розповів у коментарі "Українській правді" народний депутат з Львівщини Ярослав Юрчишин, політрада "Голосу" попередила його, Романа Лозинського з Львівщини та ще чотирьох нардепів про виключення з партії після голосування 16 березня за законопроект №5133, який "наносить суттєву шкоду репутації та політичним інтересам партії".

За його словами, нардепи проголосували за направлення до КСУ законопроекту щодо порядку призначення на посади та звільнення з посад директорів НАБУ та ДБР. Юрчишин наголосив, що він не підтримує законопроект, але хоче, щоб його розглянув Конституційний суд на предмет неконституційності.

Після цього політрада вирішила провести перевірку причин цього голосування, а також попередила нардепів про вигнання, якщо вони ще раз "завдадуть шкоди партії".

"Попри нанесену суттєву шкоду репутації, політичним інтересам "Голосу" внаслідок голосування Соломії Бобровської, Романа Лозинського, Ольги Стефанишиної, Олександри Устінової, Володимира Цабаля, Ярослава Юрчишина "за" прийняття в цілому законопроекту №5133/ІІ, відмовитися від персональних дисциплінарних санкцій щодо вищевказаних членів партії. У разі повторного вчинення публічних політичних дій, що грубо суперечать політичній позиції… чи завдають суттєвої шкоди репутації партії, політична рада має поставити питання про… виключення таких осіб з партії" – йдеться у протоколі політради партії.

Зазначимо, уродженець Львова Ярослав Юрчишин пройшов у парламент на виборах 2019 року в складі партії Голос (був на 7 місці у списку партії). Юрчишин – лектор Української академії лідерства та екс-голова правління антикорупційної організації Transparency International Ukraine.

Роман Лозинський також пройшов до Верховної Ради на парламентських виборах-2019 у складі партії "Голос". До обрання нардепом він очолював політраду Української Галицької Партії, яка об'єдналася з "Голосом" для участі у виборах до Верховної Ради. 

На місцевих виборах 2015 року він балотувався до Львівської міської ради від Української Галицької Партії за округом 46, не пройшов, і з того часу був помічником своєї однопартійниці, екс-депутатки Львівської міськради Юлії Гвоздович.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.