Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

СБУ

Середа, 24 березня 2021, 17:24

Посадовців Львівгазу викрили на махінаціях із використанням газу та створенням боргів споживачам

затримання

Працівники "Львівгазу" спеціально створювали споживачам борги та звинувачували їх у нелегальному використанні газу, вимагаючи хабарів.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки України викрила масштабний корупційний механізм зловживання посадовців АТ "Львівгаз".

"Спеціалісти товариства організували схему вимагання хабарів з місцевих підприємців та населення. За чималу суму винагороди зловмисники "гарантували" не вживати заходів реагування щодо штучно виявлених фактів порушень під час експлуатації газового обладнання та несанкціонованого втручання у розподільчу мережу. Свій бізнес ділки планували поширити на більшість населення регіону" – йдеться у повідомленні СБУ.

Правоохоронці затримали одного з учасників схеми під час отримання ним хабара у 130 тис грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Крім цього, правоохоронці встановлюють причетність керівників усіх ланок "Львівгазу" до цієї діяльності, тривають слідчі дії.

Як пояснив голова Львівської ОДА Максим Козицький на своїй стоірнці у Фейсбуці, отримані таким чином гроші "Львівгаз" спрямовував на фінансування діяльності двох політичних партій, одна із них – "Опозиційна платформа – За життя".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.