Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

приватна військова компанія

СБУ

Четвер, 25 березня 2021, 11:28

Екс-депутата з Самопомочі звинуватили у створенні приватної армії

приватна військова компанія

СБУ викрила незаконне приватное військове формування, яке організували Семен Семенченко і Євген Шевченко.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України.

Служба безпеки України викрила та припинила діяльність приватної військової компанії, що діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. Її членами були понад 150 людей.

Підготовка членів "ПВК" проходила на спеціально облаштованій базі під Києвом – там вони проходили бойові вишколи, тренувалися в поводженні зі зброєю та отримували навички бойових дій. Деякі представники також проходили підготовку в іноземних центрах.

Правоохоронці з'ясували, що контролювали організацію 15 українців. Вони, зокрема, вербували її потенційних учасників, надаючи перевагу колишнім військовим і правоохоронцям з досвідом участі у бойових діях.

В СБУ кажуть, що мають докази контрактів між "ПВК" та представниками різноманітних організацій країн Близького Сходу, були й пропозиції постачати зброю до цих країн.

Організаторами діяльності "ПВК" називають екс-депутата від "Самопомочі" Семена Семенченка та позаштатного радника НАБУ Євгена Шевченка.

"Семен Семенченко та Євген Шевченко є можливими організаторами та учасниками протиправної схеми із ввезення поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з Російської Федерації, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами" – пояснили у СБУ.

В рамках розслідування провели понад 80 обшуків і вилучила велику кількість зброї, зокрема, протитанкові гранати, гранатомети, рушниці, автомати тощо. Наразі фігурантам повідомили про підозру за статтею про створення незаконних збройних формувань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.