Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

Четвер, 25 березня 2021, 17:23

На Львівщині модернізують три пункти пропуску

пункт пропуску

На влаштування скануючих систем для авто і модернізацію пунктів пропуску "Рава-Руська", "Краковець" та "Шегині" виділили понад 225 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 24 березня, на своєму засіданні Кабінет міністрів затвердив план заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки, згідно з ним, передбачено здійснити реконструкцію, модернізацію та технічне переоснащення 25 діючих і будівництво 10 пунктів пропуску.

У цей план увійшли три пункти пропуску Львівщини – "Рава-Руська", "Краковець" та "Шегині". На модернізацію та технічне переоснащення цих пунктів пропуску скерують понад 225 млн грн.

Для пункту пропуску "Рава-Руська" виділили 95,3 млн грн. Ці кошти спрямують на влаштування скануюючої системи стаціонарного типу для огляду легкового автотранспорту, системи інтелектуального відеоконтролю та вагових комплексів для зважування вантажного автотранспорту під час руху на в’їзді та на виїзді.

По 65 млн грн виділили на влаштування скануючих систем легкового автотранспорту на ПП "Краківець" та "Шегині".

"На сьогодні в нас є великі амбіції – хочемо збудувати на території Львівщини п’ять нових пунктів пропуску. Однак зреалізувати це без підтримки польських сусідів неможливо. Вони ж наголошують, щоб ми спершу завершили всі прийняті на себе зобов’язання по діючих пунктах. Тож фінансова підтримка з боку держави дуже важлива. Це значно пришвидшить роботи і наблизить нас до втілення наших задумів", – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Нагадаємо, в рамках польського кредиту на облаштування цих пунктів Україні надали майже 25 млн євро. Зокрема, за ці кошти заплановано у збудувати піший перехід у "Раві-Руській", в провести реконструкцію інфраструктури існуючого пункту пропуску в "Шегинях", а в "Краківці" збудувати ділянку для легкового автотранспорту та автобусів.

Додамо, у квітні 2020 року уряд погодив внесення змін до Податкового та Митного кодексів України, які мали розблокувати використання кредиту 100 млн євро від Польщі. Кошти залучаються під 0,15% річних на 30 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.