Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

П'ятниця, 26 березня 2021, 15:42

АМКУ рекомендував АЗС знизити ціни на пальне

АЗС

У Антимонопольному комітеті заявили, що найбільші мережі АЗС безпідставно підвищують ціни на бензин.

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України.

Антимонопольний комітет вважає, що найбільші мережі АЗС необ'єктивно реагують на зниження світових котирувань на пальне, що може призводити до завищення цін для споживачів.

"З першої декади березня 2021 року спостерігається підвищення роздрібних цін на пальне. У зв’язку із цим, АМКУ було розпочато аналіз ситуації з метою оцінки дотримання учасниками ринку законодавства про захист економічної конкуренції. Комітет проаналізував фактори, які впливають на формування роздрібних цін на пальне та їх кореляцію" – йдеться у повідомленні.

За підсумками аналізу, в січні-березні 2021 року курс долара до гривні знизився на 2,8%, а середні ціни великого опту на бензини марки А-95 зросли на 12,5%, дизпальне – на 9,4%. У той же час середні роздрібні ціни на бензини марки А-95 зросли на 12,5%, на дизельне пальне – на 12,93%, на автогаз – на 21,15%.

"З 12 березня 2021 року європейські котирування на дизельне паливо та високооктанові бензини почали знижуватися. При цьому рівень роздрібних цін на інформаційних табло стаціонарних АЗС продовжував зростати" – наголосили у Антимонопольному комітеті.

У зв'язку з цим АМКУ надав обов'язкові до розгляду рекомендації великим роздрібним мережам, що працюють під брендами WOG, OKKO, Ukrnafta, AMIK, Shell, Socar, UPG, БРСМ, Avantage-7 і Glusco.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.