Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

Середа, 31 березня 2021, 12:48

9 нардепів з Львівщини не підтримали проведення повторних виборів голови ОТГ на Яворівщині

виборча дільниця

Верховна Рада призначила позачергові вибори Шегинівського сільського голови.

Вчора, 30 березня Верзовна Рада прийняла постанову, якою затвердила позачергові вибори Шегинівського сільського голови Яворівського району Львівської області. За це проголосували 245 народних депутатів.

Зокрема, вибори голови Шегинівської громади відбудуться 31 жовтня 2021 року.

Як йдеться у пояснювальній записці до постанови, на місцевих виборах у 2020 року головою Шегинівської ОТГ обрали Ігоря Кривейка, однак у лютому цього року він помер (про причину його смерті не повідомляють).

"Відповідно до ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" не пізніш як на п'ятнадцятий день після звільнення з посади або смерті сільського, селищного, міського голови особа, яка на цей час відповідно до закону здійснює повноваження сільського, селищного, міського голови, звертається до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів сільського, селищного, міського голови. Відтак, 18 лютого 2021 року секретар Шегинівської сільської ради Павуцьо О.В. порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Шегинівського сільського голови" – йдеться у записці.

З львівських нардепів постанову підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Олена Кондратюк (позафракційна), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Роман Лозинський (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос),

Були присутні у залі, але не голосували: Ярослав Дубневич (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра).

Зазначимо, на місцевих виборах у 2020 році на посаду мера Комарного переміг самовисуванець, голова Кліцьківської сільської ради Іван Рубаха. За нього проголосували 41,22% виборців, що становить 2041 голосів. Однак вже у грудні 2020 року він подав заяву, згідно із якої депутати міськради достроково припинили його повноваження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.