Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олеський замок

П'ятниця, 2 квітня 2021, 16:27

На Львівщині планують відновити понад 40 пам'яток архітектури

Олеський замок

Львівська ОДА планує відновити 41 об’єкт культурної спадщини в межах програми «Велике будівництво».

Про це повідомляє пресслужба Львівської облдержадміністрації.

Міністерство культури та інформаційної політики завершило прийом заявок на участь у відборі проектів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми «Велике будівництво».

Львівщина підготувала та надіслала до Києва 33 пакети документів, які передбачають відновлення 41-го об’єкта культурної спадщини.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА надіслав до Міністерства культури та інформаційної політики 19 заявок на реставрацію 27 об’єктів культурної спадщини. Також подавачами заявок від Львівщини стали Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького (4 заявки), Державний історико-культурний заповідник у місті Белз (3 заявки), Львівська міська рада (6 заявок) і Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької (1 заявка).

Серед пам’яток, які пропонують реставрувати на Львівщині: костел Всіх Святих у Годовиці, Свірзький, Підгорецький, Олеський, Жовківський та Поморянський замки, Тартаківський та Червоноградський палаци,  Колишній Монастир сестер Бенедиктинок на пл. Вічевій, 2 у Львові, приміщення Історичного музею та Музею історії релігії, Дрогобицька житниця та Львівський національний драматичний театр імені Марії Заньковецької.

Нагадаємо, цьогоріч на Львівщині планують відреставрувати більше десяти старовинних дерев'яних церков.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.