Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

будівництво на Львівщині

Понеділок, 5 квітня 2021, 14:45

В Україні збільшили нижню межу для проектів, що можуть фінансуватись з ДФРР

будівництво на Львівщині

З ДФРР фінансуватимуть нові проекти вартістю не нижче 10 млн грн.

Про це повідомляє урядовий портал.

Уряд за ініціативою Мінрегіону вніс зміни до постанови КМУ №196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку».

Нововведення стосуються порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР.

«Узгодженість дій та пріоритетність завдань – головні принципи, якими ми маємо керуватись при відборі проектів, що можуть фінансуватись з Державного фонду регіонального розвитку. Зосереджуємось на великих проектах, реалізація яких матиме найбільший ефект для розвитку регіонів. Важливо, що ухвалені урядом зміни актуалізують низку положень у відповідності до Державної стратегії регіонального розвитку на 2020-2027 роки, а також синхронізують відбір проектів ДФРР з регіональними стратегіями розвитку», – наголошує міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Згідно з постановою, змінились часові рамки для відбору програм та проектів, що будуть фінансувати за рахунок ДФРР. До 1 серпня Мінрегіон спільно з регіонами сформує списки проектів, що фінансуватимуться у наступному, 2022 році.

Збільшена нижня межа для нових проектів, що можуть фінансуватись за рахунок ДФРР. Вона становитиме не нижче 10 млн грн. Фінансування з держбюджету буде зосереджене на значимих об’єктах.

Термін реалізації великих проектів вартістю більше 100 млн грн збільшений до 5 років. Раніше цей термін складав 3 – 4 роки.

Мінрегіон спільно з регіональною владою буде узгоджувати технічні завдання, за якими оголошується конкурсний відбір для проектів ДФРР. Це забезпечить концентрацію ресурсів на чітких пріоритетах, які відповідатимуть регіональним стратегіям розвитку.

Нагадаємо, комісія ДФРР затвердила проекти на 2021 рік для трьох районів Львівщини.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.