Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.ternopil.svoboda.org.ua

Середа, 2 січня 2013, 11:59

З нагоди 104-річчя Степана Бандери у Львові пройшла смолоскипова хода

Близько 1 тис. людей провели 1 січня смолоскипову ходу у Львові з нагоди 104-річчя від дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери.

Хід почався о 17 год. біля приміщення Львівської обласної державної адміністрації. Учасники ходи пройшли через центр міста до пам'ятника Степанові Бандері, скандуючи: "Бандера, Шухевич - герої України!", "Бандера прийде - порядок наведе!", "ОУН-УПА - державне визнання!", "Слава Україні! Героям слава!" і "Слава нації! Смерть ворогам!". Вони несли державні та червоно-чорні прапори, прапори партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", а також плакати: "За Львів бандерівський", "Молодь за УПА".

1 січня близько 5 тис. людей провели у Львові мітинг з нагоди 104-річчя від дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери. Обійшлося без конфліктів.

У 2012 році Львівська область заснувала "Обласну премію імені Героя України Степана Бандери".

2 серпня 2011 року Вищий адміністративний суд підтвердив визнання незаконними указів Президента (2005-2010) Віктора Ющенка про присвоєння звань Героїв України Шухевичу та лідерові Організації українських націоналістів у 50-х роках ХХ століття Степанові Бандері, обґрунтувавши їх тим, що Шухевич і Бандера не були громадянами України.

Джерело: un.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.