Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ростислав Тістик

Пресслужба Ростислава Тістика

Прес-реліз,   Вівторок, 13 квітня 2021, 16:35

Львівська лікарня швидкої допомоги виробляє кисень з повітря та рятує більше людських життів – Ростислав Тістик

Ростислав Тістик

У Клінічну лікарню швидкої медичної допомоги закупили дві кисневі станції  коштом прямої субвенції з Державного бюджету.

Про це повідомив народний депутат України, член комітету з питань Бюджету, Ростислав Тістик.

Львівська лікарня швидкої допомоги отримала дві кисневі станції, закуплені за кошти державного бюджету.

"Як парламентарій дякую кожному, хто долучився та сприяв реалізації ідеї на кожному з етапів. Щиро тішуся, що завдяки якісній комунікації вдалось залучити кошти з Державного бюджету на медицину Львівщини. Зокрема на співфінансування прямою субвенцією у розмірі 21,6 млн грн на закупівлю кисневого генератора та центральної компресорної станції для лікарні швидкої медичної допомоги", – розповідає Ростислав Тістик.

Також нардеп Ростислав Тістик наголосив, що завдяки встановленим кисневим станціям, лікарня зможе виробляти половину необхідного кисню. Значить - закуповувати вдвічі менше, а це економія близько 1,7 млн грн місяць та понад 20,4 млн грн на рік, заощаджені кошти використовувати на власні потреби та розвиток.

"Готовий і надалі підставляти плече та підтримувати такі необхідні ініціативи Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги!", – наголосив Ростислав Тістик.

Станції постачають кисень в операційні, відділення інтенсивної терапії для функціонування різних апаратів, серед яких і ШВЛ. За словами завідувача відділення нефрології та діалізу КЛШМД Михайла Каленікова, одна киснева станція подає 524 л кисню на хвилину, а 2 станції – понад 1000 л кисню. Раніше лікарня купувала у Львівського хімічного заводу близько 4 тисяч кубів рідкого кисню на день, а тепер купуватиме вдвічі менше. Нагадаємо, що окрім кисневих станцій, наприкінці минулого року у лікарні швидкої допомоги встановили два кріогенні газифікатори для збереження і подачі кисню.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.