Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська облрада

Вівторок, 13 квітня 2021, 17:01

На Львівщині скасували статус двох пам'яток природи

Львівська облрада

Депутати дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які були пам'ятками пророди.

Сьгоодні, 13 квітня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про впорядкування природно-заповідного фонду Львівської області, зокрема, йдеться про скасування двох об’єктів природно-заповідного фонду.

"За" проголосували 58 депутатів.

Депутати дозволили скасувати статус об’єктів природно-заповідного фонду двом ботанічним пам’яткам природи місцевого значення "Два вікових ясени" та "Декоративний бук червонолистої форми", які знаходяться у Глинянах Золочівського району та у Добромилі Самбірського району.

Як пояснив директор департаменту екології Львівської ОДА Руслан Гречаник, станом на сьогодні дерева перебувають у аварійному стані і їх неможливо відновити.

Нагадаємо, станом на 2019 рік у області функціонують 392 заповідників та пам'яток природи. У тому ж році в області створили 14 заповідників, парків та памяток природи.

Раніше Львівська ОДА розробила програму розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, у якій вказала, що за цей час у області планують збудувати та реконструювати 15 очисних споруд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.