Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Середа, 14 квітня 2021, 16:40

На Львівщині кількість безробітних збільшилася на майже 20 тисяч

Центр зайнятості

У січні-березні в області роботу шукали 41,7 тисяч безробітних, що на 18,6 тисяч більше, ніж у ці місяці 2020 року.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

У січні-березні цього року безробітними стали 13,5 тисяч осіб, а загалом за цей час послугами центрів зайнятості Львівщини скористалися понад 41,7 тисяч безробітних, що на 18,6 тисяч більше, ніж у першому кварталі минулого року.

"У перших числах квітня допомоги у працевлаштуванні потребували 27,1 тисяч безробітних, серед котрих 62% складали жінки. Торік у цей час ми надавали послуги 15,1 тисячам безробітних. Збільшення обсягів безробіття відбулося в усіх містах і районах області. Приміром, у Кам’янка-Бузькому районі майже в три рази, у Львові, Бориславі, Трускавці, Червонограді, Городоцькому, Жовківському, Сколівському районах – вдвічі" – наголосив  директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, найчисельнішою була група осіб віком 55-59 років (4,2 тисяч або 15,5%) та 35-39 років (4 тисяч осіб або 14,7%), 58% безробітних мали вищу освіту, 31% – професійно-технічну, решта – 10% – середню.

За професійною ознакою найбільшу частку безробітних – 20% – склали працівники сфери торгівлі та послуг, 16% належали до вищих державних службовців, керівників і менеджерів.

Найбільше безробітних було серед працівників, звільнених з роботи за згодою сторін, які звернулися за допомогою у працевлаштуванні (46,5%), натомість звільнені за власним бажанням становили 9%.

Впродовж перших трьох місяців у області налічувалося 14,7 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад, однак минулоріч їх було на 6 тисяч більше.

Станом на 1 квітня неукомплектованими залишалися 3580 вакансій, у тому числі 2205 – для робітників, 1056 – для службовців, 319 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. У середньому за одну вакансію конкурували 8 безробітних (у кінці березня торік було 4).

Нагадаємо, у січні в області роботу шукали 29 тисяч безробітних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.