Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор Белінський

Фб Белінського

Понеділок, 19 квітня 2021, 10:46

Директора Золочівського Галсільлісу викрили на хабарництві (оновлено)

Ігор Белінський

Правоохоронці затримали на хвабарі директора золочівського підрозділу "Галсільлісу" Ігоря Белінського.

Про це повідомляє управління майном спільної власності Львівської обласної ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

У п'ятницю, 16 квітня, правоохоронці затримали на хабарі директора Золочівського дочірнього підприємства КП ЛОР "Галсільліс" Ігоря Белінського, у якого під час обшуку вилучили документацію, чекові принтери, мобільні телефони, лісорубні квитки, комп’ютерну техніку, бирки обліку деревини.

"Також під час особистого обшуку у керівника підприємства Белінського І.В. вилучено предмет неправомірної вигоди – заздалегідь ідентифіковані та помічені грошові кошти. 17.04.2021 року суддя Галицького районного суду Стрельбицький В.В. постановив застосувати до керівника підприємства Белінського І.В. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів з правом внесення застави у розмірі 20 прожиткових мінімумів. Белінський І.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за ст.368 ч.3 КК України" – йдеться у повідомленні.

У прес-службі Львівської обласної прокуратури пояснили, що Белінський вимагав від підприємця більше 45 тисяч гривень хабара за продаж лісу.

"Службовець розробив злочинну "схему" вимагання та одержання коштів за відпуск необлікованої деревини. Він вимагав від фізичної особи неправомірну вигоду за сприяння у безперешкодному відпуску близько 30 куб.м лісопродукції. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України одразу після отримання неправомірної вигоди в розмірі 46,1 тис грн, яку вилучено" – наголосили у прокуратурі.

Також керівник управління майном спільної власності облради Сергій Івах наголосив, що за кілька днів до цього на сесії Львівської обласної ради депутати створили створено спеціальну комісію, яка має розглянути варіанти підвищення економічної ефективності роботи "Галсільлісу". Це комунальне підприємство, у структурі якого на сьогодні перебуває 18 дочірних підприємств, планують реорганізувати.

"Реформа лісової галузі Львівщини вкрай необхідна і арешт керівника Золочівського дочірнього підприємства "Галсільлісу" тому чергове підтвердження" – пояснив Івах.

Зазначимо, Ігор Белінський очолює Золочівське ДЛГП "Галсільліс" з 2000 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.