Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Чайковського, 6

google.com.ua

П'ятниця, 23 квітня 2021, 11:40

Горище пам'ятки архітектури на Чайковського переобладнають під офіси

вул. Чайковського, 6

Виконком дозволив Об'єднанню профспілок Львівщини облаштувати офісні приміщення у горищі пам'ятки архітектури на вул. Чайковського, 6.

Сьогодні, 23 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реставрацію з переплануванням Об’єднанням профспілок Львівщини нежитлових приміщень адміністративного будинку на вул. П. Чайковського, 6 у Львові з розширенням за рахунок простору горища та пристосуванням під офісні приміщення.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, пропонується використати горище 4-поверхової будівлі для нежитлових функцій – облаштувати офісні приміщення. Висота будинку залишиться існуючою у 23,57 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – існуючий.

"Це відомий будинок сеційного періоду. Ці зміни, які будуть відбуватися всередині, фактично не позначаться на зовнішньому його образі. Це відповідає висновку управління історичного середовища. Це пам'ятка архітектури, її не можна реконструювати, є дозвіл на реставрацію" – пояснив Антон Коломєйцев.

Зазначимо, будинок на вул. Чайковського, 6 – пам'ятка архітектури місцевого значення, його споруджено у 1905 році у стилі сецесії для адвоката Сегаля, характеризується оригінальною композицією фасадів та виразним силуетом. За польських часів тут містилася Крайова промислова спілка і крамниця квітів Старки, а з 1999 року розміщується Об’єднання профспілок Львівщини.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що Об’єднання профспілок, скоріш за все, планує продати цей будинок і доручив дослідити, на якій підставі Профспілки оформили право власності на цю будівлю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.