Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахтарі Львівщини

Вівторок, 27 квітня 2021, 15:42

Львівські шахтарі припиняють відвантажувати вугілля через борги із зарплати

шахтарі Львівщини

Гірники ДП "Львіввугілля" через заборгованість із зарплати повністю припиняють відвантаження вугілля та планують акції протесту.

Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook. 

Працівники ДП "Львіввугілля" на зборах прийняли рішення повністю припинити відвантаження вугільної продукції та планують 5 травня затвердити формат акцій протесту, якщо до цього часу посадовці не вирішать ситуацію із накопиченням боргу за відвантажене вугілля.

Загалом перед шахтарями Львівщини заборгували 290 млн грн заробітної плати.

"У грудні 2020 головний споживач вугільної продукції ДП "Львіввугілля" – ПАТ "Центренерго" не підтвердило пропозицію ДП щодо постачання вугільної продукції. Тоді єдиним споживачем енергетичного вугілля стало ТОВ "Укрвуглезбагачення Груп". За результатами укладеного з ним договору, ДП "Львіввугілля" протягом січня-лютого 2021 року реалізувало 118 799 тонн вугільного концентрату на суму 203,6 млн грн. Однак споживач не розрахувався за поставлену вугільну продукцію в повному обсязі. Неодноразові звернення, претензії не дали позитивного результату – шахтарів вчергове загнали до замкнутого кола. Встановлено, що причиною виникнення вищезазначеної заборгованості є непроведення вчасних розрахунків кінцевим споживачем – ПАТ "Центренерго".

Відповідальність і за борги перед держшахтами, і за створені схематози з фірмами – прокладками через які з ДП на "Центренерго" відвантажувалось вугілля, посадовці перекладають на самі фірми-одноденки" – написав Михайло Волинець.

Нагадаємо, востаннє гірники ДП "Львіввугілля" пікетували будівлю Верховної Ради 17 березня через заборгованість із зарплати.

Додамо, 16 березня Міненерго розблокувало виплату зарплат шахтарям та передбачило 1 млрд грн для шахти "Надія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.