Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Середа, 28 квітня 2021, 10:51

Облрада Львівщини виступила проти дисертації Киви

сесія облради

Депутати просять скасувати рішення комісії про присудження наукового ступеня нардепу з ОПЗЖ Іллі Киві.

Вчора, 27 квітня, на сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів з вимогою скасувати рішення спеціалізованої вченої ради про присудження наукового ступеня народному депутатові від політичної партії Опозиційна платформа – За життя Іллі Киві та проведення розслідування щодо обставин захисту його дисертації.

"За" проголосували 56 депутатів.

"Члени спеціалізованої вченої ради, які були присутніми на захисті дисертації, а також усі інші, хто брав участь у реалізації цієї афери, вкотре довели нікчемність сучасної системи освіти та необхідність її повного перезавантаження. Гнила бюрократична система, через яку необхідно пройти молодим науковцям, лише створює для них перешкоди в здобутті наукових ступенів та розвитку української науки, проте допомагає особам, які здобувають наукові ступені в особистих інтересах і жодним чином не пов’язані з наукою" – йдеться у тексті звернення.

Саме тому депутати просять Міністерство освіти України скасувати це рішення і зупинити "знущання над українською освітою".

Нагадаємо, 26 квітня відбувся захист кандидатської дисертації нардепа Іллі Киви. Всі члени комісії проголосували "за". Тепер рішення, чи стане Кива кандидатом наук із державного управління прийматиме Міносвіти.

Протестуючи проти такого рішення комісії викладач Українського католицького університету Олександр Ябчанка привселюдно спалив свій диплом кандидата медичних наук.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.