Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Маланюка

google.com.ua

Четвер, 29 квітня 2021, 17:04

На площі Маланюка встановлять пам'ятник Ксаверу Моцарту

площа Маланюка

До кінця серпня на площі Маланюка встановлять пам'ятник Ксаверу Моцарту.

Сьгоодні, 29 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив встановлення алегоричної скульптурної композиції (пам’ятного знака) для відзначення 230-річчя від дня народження Франца Ксавера Моцарта на площі Є. Маланюка.

Співініціаторкою встановлення пам'ятника Ксаверу Моцарту на площі Є. Маланюка є засновниця та є арт-директорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів.

"Метою фестивалю LvivMozArt є збереження і розвиток класичної музичної спадщини. Створення сучасної скульптури Моцарту поставить Львів в один ряд з такими містами як Відень, Зальцбург та Бонн, які переосмислили вклад класиків Моцарта та Бетховена, що народились чи працювали там, створивши на відзначення ювілеїв цих композиторів скульптури в сучасних мистецьких тенденціях. Це не тільки стає туристичною родзинкою, а і підтверджує, що класична музика музика – не музейний експонат, що відноситься до конкретної історичної епохи, а є безперервною культурною традицією, яка об‘єднує покоління крізь століття, держави та кордони. Так і Франц Ксавер Моцарт – через більше, ніж пів століття радянських заборон, повернеться до міста, яке він обрав своєю музичною Батьківщиною" – наголосила Оксана Линів.

За її словами, до співпраці над цим проектом залучили відомого австрійського скульптора Себастьяна Швайкерта, а площу Маланюка обрали через те, що вона вдало відповідає задумці проекту своїм істирично-географічним розташуванням, а також тісною дотичністю до культури міста.

Пам'ятник планують відкрити 26 серпня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.