Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

алкогольні напої

Четвер, 6 травня 2021, 16:40

В Україні планують підняти ціни на алкогольні напої

алкогольні напої

Мінекономіки пропонує підвищити мінімальні ціни на алкоголь.

Про це йдеться на сайті Міністерства розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України.

Міністерство розвитку економіки торгівлі та сільського господарства опублікувало проект постанови, згідно із якою планує привести "у відповідність до вимог законодавства мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв".

Зокрема, у документі вказано, що нинішній розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкоголь ввели ще у вересні 2018 року, тому з урахуванням зростання цін на сировину, енергоносії та витрат на оплату праці необхідно їх відкоригувати.

Пропонується підвищити мінімальні роздрібні ціни на:

- горілку та лікеро-горілчані вироби – на 6,2%;

- віскі, ром і джин – на 5,9%;

- коньяк і бренді – на 5,5%;

- виноробну продукцію, сидр, перрі (вміст спирту не більше 8,5%), вермути і  виноградні вина з додаванням екстрактів – від 8,2 до 34,2%;

Натомість ціни на вина виноградні натуральні, ігристі вина і газовані винні напої не змінюються.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року в Україні набула чинності постанова уряду про підвищення мінімальних цін на алкоголь, яку Кабінет міністрів України прийняв ще 5 вересня.

Згідно із нею мінімальна роздрібна ціна на 0,5-літрову пляшку горілки зросла на 12,4%, а мінімальні ціни на вина підвищилися на 13,5%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.