Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

День Львова

Четвер, 6 травня 2021, 15:27

У Львові відбулася урочиста церемонія з нагоди Дня міста

День Львова

Біля головного входу до Ратуші відбулася урочиста церемонія з нагоди Дня міста Львова.

Сьогодні, 6 травня, біля головного входу до міської Ратуші відбулася урочиста церемонія з нагоди 765-ї річниці з дня заснування Львова.

Цього року запровадили новий офіційний церемоніал почесної варти з нагоди Дня міста. У церемонії взяли участь стилізовані король і королева.

Під час почесної варти лицарі передали міському голові Львова Андрієві Садовому ключ від міста.

Медикам Львова присвоїли почесне звання "Почесний громадянин міста Львова", підприємцям, які допомагають – "Львів'янин року", а волонтерам і їх сім'ям – "Шляхетна львівська родина".

Прапор Львова на штандарті підняли завідувачка центру терапії лікарні швидкої допомоги Львова Марта Сайко та в. о. командира 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Віктор Гуршал. Також гості та мешканці міста заспівали Гімн України.

З вітальним словом виступив капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

Церемонія створена за європейськими зразками стилізованих історичних урочистих подій, звертає увагу на 1300 рік та є продовженням мілітарних традицій Європи. Захід акцентував увагу на спадковості  державотворення від часів Королівства Русі.

До концепції створення церемонії долучилися військово-історичний клуб "Орден Паладинів", що діє при громадській організації "Спілка молоді "Нове покоління", а також громадські діячі та історики.

Ціль церемонії – показати Львів, як столицю давнього королівства із 700-літньою історією від середньовічної української державності.

Нагадаємо, у Львові через святкування Дня міста тимчасово змінили рух громадського транспорту. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.