Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

П'ятниця, 7 травня 2021, 10:06

Комунальники Садового побили камеру львівській журналістці

Андрій Садовий

Поліцейські відкрили кримінальне провадження через перешкоджання журналістці проводити зйомку на території одного із ЛКП.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

У середу, 5 травня, журналістка однієї з телекомпаній Львова звернулася у Львівське районне управління поліції з заявою про перешкоджання професійній діяльності.

За словами журналістки, на території одного з львівських комунальних підприємств невідомий перешкоджав їй проводити відеозйомку та пошкодив  камеру.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Нагадаємо, у жовтні минулого року під час зйомки сюжету про звалище у Великих Грибовичах на журналістку одного з місцевих телеканалів напав чоловік та розбив їй телекамеру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.