Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

стрийські підприємці

pressclub.lviv.ua

Четвер, 13 травня 2021, 14:51

Стрийські підприємці побоюються рейдерства з боку військової прокуратури

стрийські підприємці

"Укроборонпром" хоче повернути приміщення у Стрию, які 12 років тому продали з аукціону приватним підприємцям.

Про це повідомив Ростислав Пшемінський, голова ГО "Національна асоціація підприємців України" під час пресконференції, яка відбулась сьогодні, 12 квітня, у Львівському пресклубі.

За його словами, стрийські підприємці у 2009 році придбали з аукціону приміщення "Укроборонресурсів", що у 2012 році увійшло до складу державного концерну "Укроборонпром". Продані складські приміщення в минулому були єдиним майновим комплексом.

Однак у 2019 році підприємців звинуватили у незаконному захопленні майна держави та подали проти них позови до суду з вимогою повернути ці приміщення у державну власність.

"12 років тому, коли люди придбали ці приміщення, це були просто руїни, на яких люди ризикнули розвивати свій бізнес. Чому саме зараз потрапила в око військової прокуратури ця територія – незрозуміло. Ми з цим розбираємось і версій є багато" – повідомив Ростислав Пшемінський.

Він пояснив, що ініціаторами цих позовів можуть бути місцеві чиновники, прокурори військової прокуратури, державна влада або ж львівські забудовники, які хочуть збудувати багатоповерхівки на місці приміщень підприємців.

Адвокат Микола Кремінець додав, що 12 років тому під час продажу цих приміщень на аукціоні з підприємцями уклали 23 договори купівлі-продажу, які оскаржує "Укроборонпром", а єдиним документом, на який посилається "Укроборонпром" як підставу позовів є внутрішній документ першого віце-прем’єр міністра України на той час, Олександра Турчинова, що "погодження надані на відчуження державного майна відкликати до прийняття окремого рішення Кабінету Міністрів".

Стрийський міськрайонний суд відмовив військовій прокуратурі Західного регіону України в позовах, натомість Львівський Апеляційний суд прийняв протилежне рішення, на яке стрийські підприємці подали касаційну скаргу до Верховного Суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.