Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

забудова на вул. Очеретяній, 11

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 14 травня 2021, 14:22

У Львові на місці приватних одноповерхівок збудують 7-поверхову каскадну висотку

забудова на вул. Очеретяній, 11

Виконком дозволив збудувати на вул. Очеретяній, 11 новий каскадний 7-поверховий житловий будинок.

Сьогодні, 14 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Розточчя Плюс 2020" багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом (зі знесенням існуючих споруд) на вул. Очеретяній, 11 у м. Львові.

Новий житловий будинок збудують на земельній ділянці, площею 0,1620 га, що перебуває у приватній власності та передбачена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Згідно із містобудівною документацією, на цій ділянці знаходиться одноповерхові житлові будинки, які планують знести і збудувати багатоповерхівку на їхньому місці.

"Тут планують сформувати різновисотку забудову, передбачена підземний паркінг, заїзди. Це такий терасований об'єкт із п'яти, шести і семи поверхами" – пояснив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Будинок складатиметься із трьох частин, висотою 5, 6, та 7 поверхів. Максимальна висота багатоповерхівки становитиме 28,7 метрів, 7-поверхової частини – 24,5 метрів, 6-поверхової – 21,5 метрів, 5-поверхової – 18,5 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 39,5%.

За словами Коломєйцева, проект нового будівництва повністю відповідає усім містобудівним нормам. 

Крім цього, виконком зобов'язав забудовника заасфальтувати заїзд із вул. Творчої на вул. Очеретяну, де є грунтова дорога.

Земельна ділянка, на якій зведуть багатоповерхівку, належать до зони Ж-5 – зона змішаної малоповерхової та багатоповерхової житлової забудови відповідно до детального плану території у районі вул. Очеретяної.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Розточчя Плюс 2020" зареєстроване з жовтня 2020 року у Бориславі, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Розмір статутного капіталу підприємства становить 2 710 100 грн. Власниками фірми є львів'яни Ганна Чень та Олег Піх.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.