Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Вівторок, 18 травня 2021, 17:30

Мінімальну пенсію за віком хочуть підвищити удвічі – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Пенсію планують збільшити майже до 4 тисячі гривень.

Про це заявив народний депутат України, голова Львівської обласної організації ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Пропонуємо, щоб чоловіки, які пропрацювали 35 років та жінки, за плечима яких понад 30 років, одержували не один прожитковий мінімум для непрацездатних осіб, а щонайменше два. Тобто пенсія таких людей зросте майже до 4 тисяч гривень.

Водночас тим, кому виповнилось 65 років і хто має повний страховий стаж планують встановити виплату в розмірі 70 відсотків від мінімальної зарплати, а не сорока, як зараз. Тобто вони отримуватимуть не по 2400 гривень, а по 4200.

Також у законопроєкті прописане збільшення пенсії в разі втрати годувальника – теж до двох прожиткових мінімумів. Зараз же на одного непрацездатного члена сім’ї виплачують 50 процентів пенсії за віком померлого годувальника, а на двох і більше – 100 відсотків» – наголосив Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.