Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олеський замок

Середа, 19 травня 2021, 11:39

Мінкультури профінансує реставрацію 12 пам’яток архітектури Львівщини

Олеський замок

Для участі в програмі "Велике будівництво" відібрали 12 пам’яток архітектури Львівщини.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Експертна рада при Міністерстві культури та інформаційної політики відібрала 12 пам'яток архітектури Львівщини, які відреставрують в рамках програми "Велике будівництво".

За словами начальника управління охорони об'єктів культурної спадщини Львівської ОДА Василя Петрика, від Львівщини експертна рада відібрала 15 проектів, які стосуються 12 пам’яток.

"Зі 109 проектів, які відібрали, це не так мало. Ми поки що не знаємо, про яку суму йдеться загалом, однак можемо сказати, що відібрані більшість об’єктів, які перебувають у віданні різних структур Мінкультури. Це Підгорецький, Жовківський, Олеський та Золочівський замки, Львівський театр опери та балету, драматичний театр імені Марії Заньковецької у Львові, об’єкти, які подав державний Белзький заповідник. Крім того, відбір пройшли приміщення наукової бібліотеки ЛНУ ім. І. Франка на вул. Драгоманова, 5, приміщення "Львівської політехніки" на вул. Князя Романа, 1-3, та бібліотеки ім. В. Стефаника у Львові", – наголосив Василь Петрик.

Комплексна реставрація замкових комплексів в Олеську та в Підгірцях Львівської області увійшли до першої п’ятірки за рейтингом експертів.

Повний перелік всіх пам'яток, які увійшли до програми "Велике будівництво", можна переглянути тут.

Нагадаємо, загалом Львівська ОДА подала на "Велике будівництво" 39 пам'яток архітектури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.