Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

news.tendergid.ua

П'ятниця, 4 січня 2013, 19:05

Товариство «Просвіта» у Львові віддає свої приміщення в оренду ресторанам

Товариство «Просвіта» надає свої приміщення в суборенду для ресторанів та розважальних закладів.

Така діяльність «Просвіти» обурила на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради мера Львова Андрія Садового.

Під час розгляду на засіданні питання про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами ТзОВ «Сінема енд джаз» - ресторану на просп. Шевченка, 28, Андрій Садовий згадав, що у 2009-2012 роках у цьому приміщенні було товариство «Просвіта».

«Чому зараз там знаходиться ресторан, на яких підставах? А як з іншими приміщеннями «Просвіти»? Цей процес треба зробити публічним. Ми віддали «Просвіті» найкращі приміщення в місті, а сьогодні там кабаки з'являються. Отак ми займаємося просвітницькою діяльністю», – критикував просвітян мер Львова..

Начальник управління комунальної власності Львівської міської ради Євген Климкович повідомив, що на даний час в міській раді збирають інформацію стосовно усіх приміщень «Просвіти», на що Андрій Садовий відповів: «Результати цього моніторингу слід буде надіслати і у центральні органи «Просвіти», щоб вони прокоментували таку діяльність регіональних установ».

Мер Львова додав, що коли просвітяни не в змозі виконувати свої обов'язки, то повинні звертатися до міста з пропозицією надати ці приміщення громадським організаціям, що займатимуться просвітницькою діяльністю, а не віддавати їх в суборенду розважальним закладам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.