Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електросамокат

itc.ua

Четвер, 20 травня 2021, 11:08

Депутати просять Садового врегулювати ситуацію із електросамокатами у Львові

електросамокат

Депутати міськради звернулися до Андрія Садового з проханням напрацювати обмеження для користувачів електросамокатів.

Сьогодні, 20 травня, на сесії Львівської міської ради депутати звернулися до міського голови Львова Андрія Садового з проханням вирішити ситуацію, яка склалася із електротранспортом у місті, зокрема, із електросамокатами.

У зверненні, яке зачитав депутат міськради від ВО "Свобода" Андріян Гутник, йдеться, що зараз у місті набуває великої популярності електросамокат, проте це призводить до численних зіткнень з пішоходами і транспортними засобами.

"Популярність цього виду пересування викликає обурення з боку багатьох львів'ян. Мешканці скаржаться, що водії їздять по тротуарах, маневруючи та збиваючи пішоходів, паркуються чи просто кидають самокати, де заманеться. Будь-хто може взяти самокат і поїхати будь-де у власних справах, зокрема, неповнолітні та особи у стані алкогольного сп'яніння" – йдеться у зверненні.

Гутник наголосив, що в Україні наразі чинний закон про дорожній рух не регулює питання користування електричним транспортом, проте у світі користувачів електросамокатів прирівнюють до велосипедистів.

"Якщо на місцевому рівні ми можемо окреслити не лише права, але й обов'язки і обмеження для користувачів електротранспорту, це було б вкрай необхідно для безпеки львів'ян" – пояснив Гутник.

Натомість Садовий зауважив, що це питання є дуже серйозним і його потрібно терміново вирішувати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.