Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Укрпошта

Вівторок, 25 травня 2021, 11:33

Депутати Красного виступили проти переводу населення у банки для отримання пенсій

Укрпошта

Депутати Красненської селищної ради звернулися до уряду з проханням скасувати переведення отримання пенсій через банківські рахунки.

Про це повідомляє "Буський медіа портал". 

Депутати Красненської селищної ради Золочівського району звернулись до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та першого заступника міністра інфраструктури Дмитра Абрамовича з пропозицією скасувати постанову уряду про переведення отримання пенсій через банківські рахунки.

Депутати наголошують, що внаслідок цього рішення більш ніж 2 мільйони пенсіонерів, а також значна частина пенсіонерів Красного будуть з 1 вересня примусово переведені на отримання пенсій через банківські рахунки.

"Зважаючи на те, що в селах територіальної громади немає банків та банкоматів, таке рішення Кабінету міністрів викликає значне незадоволення найбільш соціально-вразливих верств населення – пенсіонерів. Особливо враховуючи те, що вони не лише будуть змушені витрачати кошти, щоб дістатись до центру громади переважно маршрутними автобусами, але й можуть наражати себе на небезпеку, мандруючи під час карантинних обмежень" – йдеться у тексті звернення.

Також депутати зазначають, що це рішення призведе до скорочення поштових відділень та працівників Укрпошти, в результаті чого можливі затримки з отриманням оплати комунальних платежів, які сьогодні листоноші приймають вдома у літніх людей. Крім цього, рішення уряду також вплине на значне зниження тиражів місцевих друкованих видань та закриття частини з них.

"З метою запобігання соціальному вибуху й недопущення загрози життю і здоров’ю пенсіонерів та закриття відділень поштового зв’язку, пропонуємо скасувати постанову Кабінету міністрів від 29.03.2021 №277 "Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України" – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, у квітні уряд ухвалив постанову, якою з 1 вересня 2021 року пенсії та грошова допомога нараховуватимуться на банківський рахунок за винятком окремих категорій осіб, для доставки пенсій яким проводитимуть конкурси серед надавачів послуг.

Натомість в Укрпошті заявили, що з вимикають усі термінали сторонніх банків у своїх відділеннях – таким чином компанія виступає проти примусового переводу населення у банки для отримання пенсій та субсидій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.