Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авіасполучення

Вівторок, 25 травня 2021, 10:38

Україна припинила авіасполучення з Білоруссю

авіасполучення

Уряд з 26 травня припинив авіасполучення між Україною та Білоруссю та заборонив польоти над білоруською територією.  

Про це повідоми прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Фейсбук.

Сьогодні, 25 травня, на позачерговому засіданні Кабінет міністрів прийняв рішення припинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонив польоти над білоруською територією.

"З 00 год 00 хв 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Щойно на позачерговому засіданні Уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП "Украерорух" вжити для цього необхідних заходів. Крім того, українським авіакомпаніям та літакам заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь" – написав Шмигаль.

Держприкордонслужба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують з Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

"Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого уряду спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів" – додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, 23 травня в столиці Білорусі Мінську, задіявши винищувач, примусово посадили літак компанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, щоб затримати опозиціонера Романа Протасевича. Після цього авіакомпанії вирішили змінити маршрути своїх літаків, щоб вони не летіли над Білоруссю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.