Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

міні-ГЕС у Карпатах

Четвер, 27 травня 2021, 11:22

Німецькі інвестори збудують міні-ГЕС на річці Стрий

міні-ГЕС у Карпатах

Німецька компанія планує збудувати на річці Стрий в Східницькій ОТГ міні-гідроелектростанцію.

Про це повідомила прес-служба Східницької селищної ради.

Німецька компанія DR. Hutarew & Partner International, зокрема її філія в Україні ТзОВ "Гутарьов та Партнери Україна", планує збудувати на річці Стрий в селі Довге Гірське Східницької ОТГ Дрогобицького району гідроелектростанцію потужністю МГЕС 1 МВт, яка відповідатиме всім екологічним критеріям та стандартам.

"Міні-ГЕС потужністю 1 МВт в с. Довгому Східницької територіальної громади Дрогобицького району стане в Україні першою гідроелектростанцією спорудженою за передовими німецькими технологіями. Тож вплив на екологію від її діяльності буде мінімальний" – наголошують у Східницькій селищній раді.

Також, крім будівництва гідроелектростанції, інвестори планують провести зариблення річок, будівництво човникової станції та вкласти значні кошти у розвиток інфраструктури села.

Наразі інвестор уже розпочав вкладати кошти у будівництво Народного дому у Довгому Гірському.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Гутарьов та Партнери Україна" зареєстроване у Києві в 2019 році, займається діяльністю у сфері інжинірингу, геології та геодезії, наданням послуг технічного консультування в цих сферах. Власниками компанії є німецька фірма DR. Hutarew & Partner International, а також кияни Руслан Гречкосій та Дмитро Нікулін.

Нагадаємо, у 2016 році Варіанти дослідили ситуацію із будівництвом міні-ГЕС  на карпатських річках та вияснили, чого мешканці навколишніх сіл виступили проти цього будівництва. Детальніше – у статті "Бісові ГЕСи Закарпаття".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.