Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Четвер, 27 травня 2021, 16:33

28 травня стартує ЗНО з математики

ВНЗ Львова

На ЗНО з математики зареєструвалися більше 290 тисяч абітурієнтів.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Завтра, 28 травня, у рамках основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться тестування з математики. Для проходження цього тесту зареєструвалися 291 789 осіб, для яких створили 19 697 аудиторій у 1 231 пункті тестування.

Перед входом учасникам вимірюють температуру тіла та перевіряють на наявність ознаки респіраторного захворювання. Якщо учасник прибуде до пункту тестування після 10:50 год, його не допустять до участі в ЗНО.

Сертифікаційна робота з математики (завдання рівня стандарту) налічує 28 завдань різних форм:

- 16 завдань з вибором однієї правильної відповіді;
- 4 завдання на встановлення відповідності;
- 6 завдань відкритої форми з короткою;
- 2 завдання розгорнутою відповіддю.

Під час визначення результатів учасники отримають лише оцінку державної підсумкової атестації з математики за шкалою 1-12 балів.

Сертифікаційна робота з математики налічує 34 завдання різних форм:

- 16 завдань з вибором однієї правильної відповіді;
- 4 завдання на встановлення відповідності;
- 9 завдань відкритої форми з короткою;
- 5 завдань розгорнутою відповіддю.

За результатами проходження цього тесту учасники отримають результат ЗНО за шкалою 100-200 балів та оцінку державної підсумкової атестації з математики за шкалою 1-12 балів.

Для учасників, які з поважних причин не зможуть взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, проводиться додаткова сесія. Для цього потрібно протягом 5 днів після тестування з певного предмета (враховуючи день проведення) подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Зразок заяви та перелік документів, які необхідно надати, можна знайти на сайті Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочалася 21 травня тестуванням з хімії та триватиме до 15 червня. Також з 2021 року випускники можуть складати ЗНО із 5 предметів. До цього часу максимальна кількість була 4. 

На ЗНО-2021 зареєструвалися понад 28 тисяч абітурієнтів з Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.