Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гімназія №15 у Дрогобичі

Четвер, 27 травня 2021, 16:00

У Дрогобичі закриють гімназію через брак учнів та невідповідність вимогам протипожежної безпеки

гімназія №15 у Дрогобичі

Депутати міськради вирішили ліквідувати гімназію №15, а учнів та викладачів перевести до ліцею №3.

Про це повідомляє видання "Дрогобиччина – новини краю".

Депутати Дрогобицької міської ради на останній сесії прийняли рішення про реорганізацію гімназії №15 імені Степана Бандери та приєднання її до ліцею №3 ім. В’ячеслава Чорновола.

Депутати своє рішення мотивують тим, що з 1 вересня у гімназії навчання неможливо буде розпочати через приписи пожежної служби, незадовільний стан покрівлі, відсутність приміщення майстерень для трудового навчання, спортивного залу, додаткового виходу з 2-го поверху для евакуації учнів.

За словами начальника дрогобицького відділу освіти Петра Шев’яка, гімназія №15 заповнена учнями на 60%, зарплату викладачам дофінансовують з місцевого бюджету на 620,4 тисяч гривень, а на утримання технічного персоналу та енергозатрат – 2,149 мільйонів гривень.

Крім того, у навчальному закладі є суттєва недоукомплектованість класів, а для створення безпечного освітнього простору необхідно 6-8 мільйонів гривень.

Шев’як пояснив, що першочергове завдання місцевого самоврядування, яке вимагає реформа освіти, – забезпечення матеріально-технічної бази, комфортних умов та безпечного середовища для учнів, тому педагогічний та учнівський колектив гімназії переведуть на базу ліцею №3.

Натомість батьківський колектив гімназії виступив проти цього рішення.

Також, як пояснив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, назву Степана Бандери присвоять іншому навчальному закладу міста.

Зазначимо, гімназія №15 імені Степана Бандери Дрогобицької міської ради заснована у 1973 році та знаходиться на балансі Дрогобиицької міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.