Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

житловий квартал на вул. Стрийській

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 28 травня 2021, 13:19

Біля Стрийського парку зведуть багатоповерховий житловий квартал

житловий квартал на вул. Стрийській

Виконком дозволив збудувати на вул.Стрийській, 48 п'ять багатоповерхівок фірмі, директором якої є екс-радник Андрія Садового.

Сьогодні, 28 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Львів Сіті" багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення, вбудованим дошкільним закладом та підземними гаражами зі знесенням існуючих споруд на вул. Стрийській, 48 у м. Львові.

Новий житловий квартал збудують на земельній ділянці, площею 2,9557 га га, що перебуває у комунальній власності та передбачена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури, з вбудованим дитячим дошкільним закладом.

Згідно із містобудівною документацією, тут планують збудувати п'ять багатоповерхових житлових будинків: 14-ти поверховий будинок висотою у 45,80 метрів, 9-ти поверховий будинок висотою у 31 метр, 8-ми поверховий будинок – 29 метрів, 7-ми поверховий будинок – 27 метрів, 6-ти поверховий будинок – 25 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 42%.

"Це друга черга будівництва. Перша черга – офісна. Площі офісів і житла є рівними, тому весь комплекс – 50% на 50% це офісні площі і житло. Під всіма будівлями сформують великі паркінги з достатньою кількістю паркомісць і заїздом ззовні, а весь простір двора зроблять суто пішохідним" – пояснив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

За словами Коломєйцева, проект нового будівництва повністю відповідає усім містобудівним нормам. 

Земельна ділянка, на якій зведуть багатоповерхівки, належать до зони Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови та зона Г-2 – зона загальноміського центру відповідно до детального плану території на розі вул. Стрийської – вул. Академіка А. Сахарова.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Львів Сіті" зареєстроване з 2015 року у Львові, займається організацією будівництва будівель. Керівником фірми є Олег Засадний, а власниками – словацька компанія ТОB "Вікінг", сешканка Словаччини Єльвіра Тєнішева (власниця ТОB "Вікінг") і мешканець Калуша Івано-Франківської області Ярослав Марчук.

Зазначимо, Олег Засадний очолював департамент "Євро-2012" та управління транспорту і зв’язку Львівської міськради, у 2-013 році був позаштатним радником міського голови Львова Андрія Садового.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.