Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

ФБ СБУ у Львівській області

Понеділок, 31 травня 2021, 12:53

СБУ викрила схему продажу лісових ділянок у Брюховичах на майже 20 мільйонів

СБУ

СБУ на Львівщині заблокувала механізм незаконного відчуження земель державного лісового фонду на майже 20 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Управління СБУ у Львівській області на своїй Фейсбук-сторінці.

Служба безпеки України на Львівщині заблокувала корупційну схему з незаконного відчуження земель державного лісового фонду. Одним з організаторів оборудки був місцевий держреєстратор.

Учасники схеми розробили механізм з протиправного заволодіння землями державного лісонасіннєвого центру на території Брюховицької селищної ради. Зловмисники підробили пакет документів на майже 2 га державних земель, а також фальсифікували рішення сільради.

Потім оформили через спільника держреєстратора шість ділянок на підставних осіб і кілька разів перепродали їх. За попередньою оцінкою, ринкова вартість землі становить майже 20 млн. грн.

Під час обшуків у службових приміщеннях та за місцями проживання організаторів правоохоронці вилучили:

- документацію;

- електронні носії інформації;

- чорнові записи;

- інші докази протиправної діяльності.

Двом учасникам та організатору схеми уже повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 209 (легалізація, відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом) та за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) КК України.

Одному з зловмисників обрано запобіжний захід − домашній нічний арешт.

Тривають слідчі дії для встановлення посадовців Держгеокадастру та низки інших посадовців та приватних осіб, які, можливо, причетні до корупційної схеми. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.