Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитяче дозвілля

Середа, 2 червня 2021, 15:47

У понад 25 ОТГ Львівщини відсутні служби у справах дітей

дитяче дозвілля

У 26 громадах області ще не створили служби у справах дітей, які , згідно із законом, мають запрацювати до 1 липня.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні на нараді з головами РДА, районних рад та територіальних громад начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис розповів, що у половині громадах області ще не створені підрозділи служби у справах дітей, їхня загальна кількість становить трохи більше ніж 50%. 

"Станом на сьогодні у 73 громадах створено 47 служб, або ж призначені відповідні працівники. Відтак у 26 громадах людей відповідальних за цей напрямок немає взагалі. І це є неприпустимим" – пояснив Володимир Лис.

За його словами, створити підрозділи служби чи призначити працівника у справах дітей в громадах необхідно до 1 липня, коли повинна запрацювати Національна соціальна сервісна служба, адже їхня відсутність порушує систему захисту прав дитини.

"В такому випадку громада не може функціонувати як повноцінний орган опіки та піклування" – зазначив Лис.

Нагадаємо, що до 1 липня у територіальних громадах мають бути створені відповідні підрозділи, які забезпечуватимуть облік дітей, що опинились у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, вносити відомості до Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.