Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

Четвер, 3 червня 2021, 11:00

На Львівщині викрили осіб, які підробляли результати ПЛР-тестів на Covid-19

СБУ

Комерсанти, які надавали послуги з оформлення документів для виїзду за кордон, організували схему масштабної фальсифікації результатів ПЛР-тестів.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки у Львівській області заблокувала схему фальсифікації результатів ПЛР-тестів від коронавірусу.

Ділки підробляли результати досліджень, QR-коди, бланки та печатки діючих установ, які виконують лабораторні дослідження.

"Організували оборудку комерсанти, які надавали послуги з оформлення документів для виїзду за кордон. Як додаткову "послугу" вони "пропонували" клієнтам готові ПЛР-тести з "негативним" результатом. Фальсифіковані документи використовувались для швидкого та безперешкодного перетину кордону, а також для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції після в’їзду в Україну" – йдеться у повідомленні.

У СБУ наголосили, що така схема розпочала діяти з початком пандемії у 2020 році. Довідку злочинці підробляли впродовж доби, а її вартість становила від 600 до 800 грн, залежно від рівня якості фальшивки (довідки з QR-кодом та бланками певних установ оцінювалися дорожче). Протягом місяця вони виготовляли клієнтам до 200 підробок.

Під час обшуків правоохоронці вилучили: офіційну документацію; сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів; підроблені печатки.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.